Головна » 2014 » Квітень » 14 » Міносвіти просять повернути «Етику» у школи
15:51
Міносвіти просять повернути «Етику» у школи

2 квітня відбулося чергове засідання Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України. Під час засідання Громадська рада розглянула питання, пов’язані з поліпшенням духовно-морального виховання учнівської та студентської молоді.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти, у результаті розгляду питань, зазначених у порядку денному, члени Громадської ради вирішили звернутись до Міністерства освіти і науки з проханням повернути до інваріантної складової Типових навчальних планів для загальноосвітніх навчальних закладів предмет «Етика» та як альтернативу – курси духовно-морального спрямування.

Крім того, Громадська рада просить створити робочу групу, яка б сприяла вирішенню сучасних викликів, пов’язаних з підготовкою та перепідготовкою вчителів курсів духовно-морального спрямування у вищих навчальних закладах країни.

Також, під час засідання голова ради Володимир Марущенко наголосив на пріоритетній ролі духовного виховання в українському суспільстві та необхідності активізації роботи з батьками щодо ініціювання вивчення курсів духовно-морального спрямування.

Переглядів: 521 | Додав: satellite7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0