Головна » 2013 » Грудень » 17
Завдання ЗНО з української мови і літератури, що використовуватимуть при тестуванні абітурієнтів у 2014 році будуть оприлюднені заздалегідь. Про відповідну ініціативу повідомив міністр освіти Дмитро Табачник під час прямої лінії з читачами газети Урядовий кур’єр.

"Думаю, що цього року ми один із предметів ЗНО зробимо відкритим. Готуючись до складання у 2014 році тесту з української мови і літератури, найбільш масового, учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть скористатися завданнями, що перебувають у банку тестових завдань", - сказав Табачник.

За його словами, у вільному доступі на сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів буде розміщено завдання всіх типів з цього предмета, згруповані за темами відповідно до програми зовнішнього незалежного оцінювання й за складністю.

"Оприлюднити цю інформацію для віл ... Читати далі »
Переглядів: 338 | Додав: satellite7 | Дата: 17.12.2013

ЦК Профспілки працівників освіти і науки звернувся до президента Януковича з приводу зволікання урядом з прийняттям рішення про підвищення з 1 грудня цього року розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.

У профспілці наголошують, що у зв’язку зі збільшенням з 1 грудня розміру мінімальної заробітної плати до 1218 грн, грошовий розмір між цим державним стандартом та посадовим окладом працівника І тарифного розряду ЄТС збільшився з 295 до 366 грн.

"Відсутність рішення Уряду про підвищення базового посадового окладу ЄТС одночасно зі збільшенням мінімальної зарплати призвела до дискримінації в оплаті праці працівників бюджетної сфери. Порушено міжпосадові співвідношення значної частини працюючих. Урядом не забезпечуються взяті зобов’язання за Генеральною угодою", - зазначають у профспілці.

В освітній профспілці нагаду ... Читати далі »
Переглядів: 284 | Додав: satellite7 | Дата: 17.12.2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№ 1/9-862                                                                     від 05 грудня 2013 року
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим,
департаменти (управління) освіти і науки обласних,
Київської та Севастопольської міських
державних адміністрацій
 
Про проведення новорічних
та різдвяних свят для дітей
 
На виконання Указу Президента України від 27.11.2013 № 653 та доручення Прем’єр-міністра України М. Азарова від 29.11.2013 № 47246 ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: satellite7 | Дата: 17.12.2013