Головна » Архів матеріалів

Міносвіти ініціює мораторій на перевірки шкіл

Міністерство освіти і науки звернулося до органів влади на місцях з проханням накласти мораторій на здійснення перевірок навчальних закладів до кінця навчального року. Про це повідомляється у листі освітнього відомства щодо зменшення кількості перевірок навчальних закладів.

Відповідну ініціативу у міністерстві пояснюють зверненнями освітянських громадських організацій з приводу численних перевірок навчальних закладів, які здійснюються місцевими органами управління освітою, особливо під час завершення та на початку навчального року.

Також у відомстві наголошують, що керівники навчальних закладів таку значну кількість перевірок вважають одніє ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Додав: satellite7 | Дата: 28.03.2014

Міносвіти відмовилося від обов’язкових збірників ДПА

У Міністерстві освіти і науки вирішено відмовитися від багаторічної практики застосування єдиних збірників завдань під час проведення державної підсумкової атестації школярів 4-х, 9-х, та 11-х класів. Освітнє відомство розширило повноваження педагогічних колективів навчальних закладів та врахувало інтереси учнів і їх батьків при проведенні державної підсумкової атестації учнів у 2013/14 році у виборі способу проведення ДПА.

Зокрема, у роз’яснювальному листі МОН щодо проведення державної підсумкової атестації зазначається, що загальноосвітні навчальні заклади зможуть обирати спосіб проведення державної підсумкової атестації: або за збірниками завдань, затвер ... Читати далі »

Переглядів: 283 | Додав: satellite7 | Дата: 28.03.2014

Заснована глобальна премія для вчителів

Засновник арабської освітньої корпорації GEMS мільярдер Санні Варкі заснував The Global Teacher Prize - премію для вчителів у розмірі 1 мільйон доларів, яка вручатиметься щороку за видатний внесок у професію вчителя.

Премія підкреслює важливість професії вчителя і символізує те, що вчителі у всьому світі заслуговують на визнання і нагороди.

На сьогоднішній день це одна з найбільших премій за професійні досягнення, а у сфері освіти - перша і єдина премія такого масштабу. Переможця обиратиме спеціально створений комітет з видатних вчителів, освітніх експертів, чиновників, журналістів, розробників, учених і підприємців. Заявки можна подавати до середини серпня, а переможця оголосять наступної весни в Дубаї.

 

< ... Читати далі »
Переглядів: 267 | Додав: satellite7 | Дата: 28.03.2014

Збільшення навчального навантаження освітян не буде

Міністр освіти і науки Сергій Квіт наголосив на недопущенні збільшення навчального навантаження викладачів, як у вищій школі, так і в середній освіті.

Про це він заявив під час розширеного засідання Президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, на якому відбулось обговорення питань розвитку вищої освіти.

"Це наша принципова позиція. Збільшення навантаження не буде", - наголосив міністр освіти і науки.

Як відомо, Національний план дій на 2013 рік, що впроваджувався колишньою владою, передбачав підготовку нормативно-правових актів щодо збільшення навчального навантаження на викладачів.

 

 

 
Переглядів: 258 | Додав: satellite7 | Дата: 28.03.2014

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-170 від 24 березня 2014 року

Раді міністрів Автономної Республіки Крим,
обласним, Київській та Севастопольській
міським державним адміністраціям

Щодо зменшення кількості
перевірок навчальних закладів

До Міністерства звертаються освітянські громадські організації з приводу численних перевірок навчальних закладів, які здійснюються місцевими органами управління освітою, особливо під час завершення та на початку навчального року. Керівники навчальних закладів значну кількість перевірок вважають однією з найбільших проблем сучасної школи.

Численні комісії та зростання кількості звітних матеріалів відволікають працівників від виконання основних обов’язків, що негативно впливає на роботу педагогічних колективів.

... Читати далі »
Переглядів: 310 | Додав: satellite7 | Дата: 28.03.2014

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-171 від 24 березня 2014 року

Міністерству освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим,
органам управління освітою обласних,
Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій,
районних державних адміністрацій,
керівникам дошкільних навчальних закладів,
навчальних закладів системи загальної середньої
та професійно-технічної освіти

Щодо зарахування учнів та вихованців,
батьки яких змінюють місце проживання,
до навчальних закладів у 2013-2014 навчальному році

Зважаючи на ситуацію, що склалася, в окремих регіонах країни, просимо забезпечити належні умови для навчання та виховання дітей, які виїхали на проживання або тимчасове перебування д ... Читати далі »

Переглядів: 313 | Додав: satellite7 | Дата: 28.03.2014

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-151 від 19 березня 2014 року

Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим,
головам обласних, Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій

Про збереження системи позашкільної
освіти в умовах обмежено ... Читати далі »

Переглядів: 319 | Додав: satellite7 | Дата: 28.03.2014

Згідно з умовами вступу у вищі навчальні заклади, вступники окремих категорій можуть зараховуватись у  ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: satellite7 | Дата: 15.03.2014

Середній бал шкільного атестату при вступі до вищих навчальних закладів України зменшать з 200 до 12 балів. Про це під час прес-конференції у Києві повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє ... Читати далі »

Переглядів: 322 | Додав: satellite7 | Дата: 15.03.2014

Міністерством освіти і науки визначено порядок закінчення навчального року та проведення держав ... Читати далі »

Переглядів: 306 | Додав: satellite7 | Дата: 15.03.2014

« 1 2 3 4 ... 6 7 »