Головна » Архів матеріалів
Переглядів: 269 | Додав: satellite7 | Дата: 31.10.2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№1/9-748                               від 25 жовтня 2013 року
 
Міністерство освіти і науки України повідомляє, що з вересня 2013 року в Україні стартував Всеукраїнський конкурс "Моральний вчинок", ініціатором якого є Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі. Слід зазначити, що інтерес до цього конкурсу щороку значно зростає, зокрема на конкурс у 2012-2013 році надійшло 2183 роботи. Активність учнів та студентів, які різними творчими засобами розповідають про свої добрі вчинки, доводять, що діти та молодь нашої країни небайдужі до проблем, з якими вони зіштовхуються у своєму житті та оточенні, що вони ... Читати далі »
Переглядів: 294 | Додав: satellite7 | Дата: 31.10.2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№ 1/9-744 від 24 жовтня 2013 року
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим,
департаменти (управління) освіти і науки
обласних, Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій,
інститути післядипломної педагогічної освіти

Про проведення ХІІІ Всеукраїнського
конкурсу учнівської творчості
 
На відзначення у 2014 році 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та на виконання Указу Президента України від 22 березня 2002 року № 284 "Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості", відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім'ї та ... Читати далі »
Переглядів: 309 | Додав: satellite7 | Дата: 28.10.2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№ 1/9-745 від 24 жовтня 2013 року
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим,
департаменти (управління) освіти і науки
обласних, Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій,
інститути післядипломної педагогічної освіти,
обласні ради ректорів (директорів)
вищих навчальних закладів
Про проведення ХІV Міжнародного
конкурсу з української мови
імені Петра Яцика
 
ХІV Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика стартуватиме 9 листопада 2013 року у Житомирському телевізійному центрі (вул. Театральна, 2) об 11.00 год. Звертаємо увагу, що Міністерству освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державни ... Читати далі »
Переглядів: 304 | Додав: satellite7 | Дата: 28.10.2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№ 1/9-607 від 05 вересня 2013 року
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим,
управління освіти і науки обласних,
Київської та Севастопольської міських
державних адміністрацій
Інститути післядипломної педагогічної освіти

Про використання навчальної літератури
 
Інформуємо, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 02.08.2012 № 882 "Про використання навчальної літератури у загальноосвітніх навчальних закладах" в організації навчально-виховного процесу загальноосвітнім навчальним закладам дозволено використовувати лише навчальні програми, підручники та навчально-методичні посібники, що мають гриф Міністерства або схвалені відповідною комісією Науково-методичної ради з питань освіти.
Перелік навчальних п ... Читати далі »
Переглядів: 259 | Додав: satellite7 | Дата: 23.10.2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№1/9-639 від 16 вересня 2013 року
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту
Автономної Республіки Крим,
департаменти (управління) освіти і науки обласних,
Київської та Севастопольської міських
державних адміністрацій
Про посилення контролю за використанням
у навчальних закладах друкованої продукції
шкільного асортименту

Зважаючи на актуальність та нагальність вирішення проблеми використання у навчально-виховному процесі виключно якісних та безпечних для здоров’я дітей засобів навчання, враховуючи лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 20 лютого 2013 р. № 1/9-127 "Про посилення контролю за відповідністю друкованої продукції шкільного асортименту, яка використовується у навчальних закладах, педагогічн ... Читати далі »
Переглядів: 336 | Додав: satellite7 | Дата: 23.10.2013

Як відомо, метою проведення пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення тестування. Враховуючи це воно буде проведено з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО в 2014 році.

Згідно з наказом Українського центру оцінювання якості освіти, пробне тестування буде проведено з одинадцяти навчальних предметів.

Традиційно ПЗНО буде проведено упродовж двох сесій - 22 та 29 березня. Учасники пробного ЗНО зможуть взяти участь тільки в одному із запропонованих в той чи інший день тестувань.

22 березня регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть тестування з української мови і літератури, хімії, фізики, російської мови, всесвітньої історії та однієї з іноземних мов: англійської, німецької, французької або іспанської.

Відповідно 29 березня абітурієнти матимуть можливість скласти пробне ЗНО з математики, історії Україн ... Читати далі »
Переглядів: 288 | Додав: satellite7 | Дата: 23.10.2013

Міністерством освіти затверджено наказ про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2014 році.

Відповідно до документа у 2014 році вступники до вищих навчальних закладів матимуть можливість скласти ЗНО з 11 навчальних предметів, зокрема, з української мови і літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, світової літератури та однієї з іноземних мов: англійської, німецької, французької або іспанської.

Кожен зареєстрований учасник зможе скласти тести зовнішнього оцінювання не більше як із чотирьох зазначених навчальних предметів.

Результати зовнішнього оцінювання випускників будуть зараховуватися як вступні випробування до вищих навчальних закладів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеці ... Читати далі »
Переглядів: 295 | Додав: satellite7 | Дата: 23.10.2013

У 2013 році 533 абітурієнти припинили роботу над тестом через списування, але це не завадило їм скласти інший тест ЗНО у цьому році та у перспективі вступити до вищого навчального закладу.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева переконана, що справедливе покарання для учасника тестування, який порушив правила написання тестів є позбавлення права складати тестування впродовж кількох років, повідомляє Радіо Свобода.

Проект відповідного рішення в Українському центрі оцінювання якості освіти планують розробити найближчим часом.

У свою чергу директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук зазначає, що такою ініціативою Український центр оцінювання дискредитує ідею рівного доступу до освіти та знищує ЗНО.

"Найкращий спосіб, коли нічого іншого придумати не можеш, – це застосовувати каральні методи. ... Читати далі »
Переглядів: 315 | Додав: satellite7 | Дата: 23.10.2013

« 1 2 ... 4 5 6 7 »