Головна » Архів матеріалів
До Вашої уваги репертуарний план Київського академічного обласного муз.драм. театру ім. П. К. Саксаганського на грудень 2013 року та початок січня 2014р. Чекаємо на Вас!
Телефон замовлення та бронювання квитків 096-229-13-11, адміністратор театру Інна
Переглядів: 337 | Додав: satellite7 | Дата: 16.11.2013

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
№ 1/9-783 від 08 листопада 2013 року
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту
Автономної республіки Крим,
управління (департаменти) освіти і науки
обласних, Київської та Севастопольської
міських державних адміністрацій Інститути післядипломної педагогічної освіти Загальноосвітні навчальні заклади
 
Щодо проведення моніторингу
якості загальної середньої освіти
Міністерство освіти і науки України нагадує, що на виконання наказу міністерства від 17.07.2013 № 995 "Деякі питання моніторингу якості загальної середньої освіти» із змінами, внесеними наказом від 10.10.2013 № 1412, з 12 листопада поточного року розпочинається проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі.
Зазначений захід проводиться згідно графіку, розміщеному на веб-сайтах Міністерства, Інст ... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: satellite7 | Дата: 13.11.2013


Державною інспекцією навчальних закладів України спільно з Міністерством освіти і науки України розроблено методичні рекомендації для проведення державної атестації, самоаналізу діяльності дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів та їх внутрішнього контролю в міжатестаційний період.

Як зазначається у відповідному листі міністра освіти Дмитра Табачника до місцевих органів управління освітою, методичні рекомендації розроблені з метою удосконалення програмно-методичного забезпечення здійснення місцевими органами управління освітою контрольних заходів у підпорядкованих їм навчальних закладах.

У свою чергу прес-служба Державної інспекції навчальних закладів повідомляє, що розроблені методичні рекомендації нададуть можливість як самим навчальним закл ... Читати далі »
Переглядів: 366 | Додав: satellite7 | Дата: 12.11.2013

Міністерством освіти і науки визначено 4 з 10 варіантів, які будуть запропоновані учням 10-х класів для складання тесту моніторингу якості освіти з української мови.

Як відомо, 12 листопада 2013 року відбудеться проведення моніторингу якості загальної середньої освіти у з української мови за результатами навчання учнів 10 класів в основній школі.

У Міносвіти повідомили, що за результатами відбору номерів варіантів тестів, шляхом випадкових чисел, кожен десятикласник складе один з наступних номерів тестів: "Українська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою). 10 клас. Збірник завдань для проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів в основній школі" (авт. Голуб Н.Б., Шелехова Г.Т., Ярмолюк А.В., Скрипник Л.М.) виз ... Читати далі »
Переглядів: 371 | Додав: satellite7 | Дата: 11.11.2013

Регіональні центри оцінювання якості освіти розпочали реєстрацію учасників пробного зовнішнього незалежного оцінювання, основною метою якого є відтворення умов та технології проведення тестування абітурієнтів, відповідно до яких буде проведено основну сесію ЗНО у 2014 році.

Участь абітурієнтів у ПЗНО є добровільною, а його результати тестування не використовуватимуться для оцінювання навчальних досягнень школярів.

Учасниками пробного зовнішнього незалежного оцінювання можуть бути особи, які впродовж листопада пройдуть процедуру реєстрації та здійснять оплату послуг регіональних центрів оцінювання.

Реєстрація на пробне тестування триває з 1 до 30 листопада на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Для реєстрації участі у ПЗНО абітурієнт має відвідати сайт центру оцінювання якості освіти свого регіону та виконати необхідний алгоритм ... Читати далі »
Переглядів: 327 | Додав: satellite7 | Дата: 06.11.2013


12 листопада українські школи розпочинають проведення моніторингу якості загальної середньої освіти, який буде проведено серед усіх учнів 5-х та 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності.

Як відомо, відповідне рішення було ухвалено Міністерством освіти ще влітку. Офіційною метою проведення всеукраїнської акції перевірки знань школярів є оцінювання стану системи освіти та отримання об’єктивної інформації про її якість за результатами навчання учнів у початковій та основній школі. Моніторинг якості освіти проводиться у формі тестування.

Усього, впродовж місяця, учні 5-х класів складуть 5 міністерських тестів з математики, української, російської, іноземної мов, а також комбінований тест (Я і Україна / Основи здоров’я). Перший тест з математики п’ятикласники складатимуть вже у середу 13 листопада. ... Читати далі »
Переглядів: 312 | Додав: satellite7 | Дата: 06.11.2013


Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив про намір відомства зробити більш прозорим механізм підручникотворення. Про це він сказав під час Загальних зборів Національної академії педагогічних наук України.

"На найближчому засіданні Колегії Міністерства освіти і науки, запросивши і президента, і віце-президентів Національної академії педагогічних наук, зробимо більш прозорим механізм підручникотворення", - наголосив Табачник.

За його словами підручники, як і у попередні 2011 і 2012 роки, матимуть на форзаці титулу назву установи Національної академії наук України, установи Національної академії педагогічних наук України, які робили його експертизу.

"Концептуально ми всі погодилися з тим, якщо перемагає автор, то він готує потім усю лінійку підручників. Якщо автор зробив підручник з математики для 2-го класу, то абсолютно логічно, щоб він робитиме підручник з математики для 3-го класу", - зазначив мініс ... Читати далі »
Переглядів: 308 | Додав: satellite7 | Дата: 03.11.2013

Чиновники наголошують, що дії членів комісій, які здійснюють контроль над використанням навчальної літератури у загальноосвітніх навчальних закладах здійснюється у відповідності з вимогами законодавства.

Про це йдеться у повідомлені прес-служби Державної інспекції навчальних закладів, що оприлюднено на сайті Міносвіти, у відповідь на публікації ЗМІ щодо неправомірних дій членів комісій під час здійснення заходів державного контролю.

У МОН констатували, що останнім часом у засобах масової інформації збільшилася кількість публікацій щодо перевірок загальноосвітніх навчальних закладів з питань використання навчальної літератури.

Чиновники наголошують, що відповідні перевірки здійснюються постійно та мають на меті здійснення нагляду за діяльністю навчальних закладів.

"Перевірки загальноосвітніх навчальних закладів здійснюються ДІНЗ на постійній основі з метою забезпечення дотримання ними вимог постанов Кабінету ... Читати далі »
Переглядів: 316 | Додав: satellite7 | Дата: 31.10.2013

« 1 2 3 4 5 6 7 »