Головна » 2013 » Листопад » 3 » Міносвіти збільшить кількість експертів нових підручників
18:30
Міносвіти збільшить кількість експертів нових підручників

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив про намір відомства зробити більш прозорим механізм підручникотворення. Про це він сказав під час Загальних зборів Національної академії педагогічних наук України.

"На найближчому засіданні Колегії Міністерства освіти і науки, запросивши і президента, і віце-президентів Національної академії педагогічних наук, зробимо більш прозорим механізм підручникотворення", - наголосив Табачник.

За його словами підручники, як і у попередні 2011 і 2012 роки, матимуть на форзаці титулу назву установи Національної академії наук України, установи Національної академії педагогічних наук України, які робили його експертизу.

"Концептуально ми всі погодилися з тим, якщо перемагає автор, то він готує потім усю лінійку підручників. Якщо автор зробив підручник з математики для 2-го класу, то абсолютно логічно, щоб він робитиме підручник з математики для 3-го класу", - зазначив міністр.

Також він повідомив, що для того, щоб зробити підручникотворення ще більш прозорим збільшиться кількість експертів.

За словами Табачника, й надалі вдосконалюватиметься процес грифування літератури та запровадження експериментальних майданчиків.

"Усе робиться у повному розумінні з Національною академією педагогічних наук. І хотів би, щоб у майбутньому також була передбачена обов’язкова експертиза всієї навчальної літератури саме в загальноосвітніх навчальних закладах", - наголосив міністр.
Переглядів: 309 | Додав: satellite7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0